Hoe een Twitter-account te verwijderen

Hoe Twitter-account te verwijderen

La sociaal netwerk voor kleine vogels heeft de afgelopen tijd verschillende veranderingen ondergaan. De komst van Elon Musk bracht een reeks wijzigingen in de werking met zich mee, en ook de naamsverandering sindsdien heet nu X. Als u echter zoekt hoe u uw Twitter-account permanent kunt verwijderen, dan is dit artikel iets voor u.

We analyseren stap voor stap hoe u een account dat u niet langer op Twitter wilt gebruiken, definitief kunt verwijderen. Hoewel er ook een mogelijkheid is Deactiveer tijdelijk uw Twitter-account, om er na een tijdje weer controle over te krijgen. Kies de methode die het beste bij jou past om het maximale uit X of Twitter te halen, het sociale netwerk waar informatie, controverses en allerlei data in korte teksten worden gedeeld.

Stappen om een ​​Twitter-account voor altijd te verwijderen

Als je je Twitter-account beu bent en je wilt het voor altijd verwijderen, zal het systeem proberen u uit te nodigen dit niet te doen. Het biedt u de mogelijkheid om het account voor een bepaalde tijd te annuleren, met de mogelijkheid om uw gegevens op elk gewenst moment terug te sturen en te herstellen. Maar als je een besluit hebt genomen en denkt dat je in de toekomst niet meer naar Twitter of X wilt terugkeren, is er een manier om het account voor altijd te verwijderen. Tot het punt dat een nieuwe gebruiker een account met dezelfde gebruikersnaam zou kunnen aanmaken zodra uw exit invloed heeft op de serverlogboeken. Dat is de procedure die wij u stap voor stap uitleggen.

  • Open uw Twitter- of X-profiel door op uw accountafbeelding te klikken.
  • Kies de optie Instellingen en privacy.
  • Onderaan het menu selecteert u Mijn account deactiveren.
  • Bevestig de beslissing.

Een zal verschijnen bericht op een sociaal netwerk met de vraag of je het platform echt wilt verlaten. U moet de beslissing bevestigen door uw wachtwoord in te voeren. Ze laten u ook een tekst zien waarin de verschillende voorwaarden worden gespecificeerd om over te gaan tot het verwijderen van een account. Door op “deactiveer uw gebruikersnaam” te klikken, wordt het account voor 30 dagen uitgeschakeld. Als u het niet binnen die periode opnieuw activeert, wordt het account definitief verwijderd. Deactiveren is de eerste stap om een ​​Twitter-account te verwijderen

Account verwijderen van mobiel

Naast de webversie is het ook mogelijk om het Twitter-account uit de app te deactiveren en te verwijderen. In dit geval gaat het vanaf de mobiele telefoon nog sneller.

  • Voer het Twitter- of X-profiel in door op de accountfoto te klikken.
  • Kies in het linkervenster Instellingen en Privacy.
  • Druk op de knop Uw account.
  • Kies de optie Deactiveer uw account.

weer moet je bevestig de beslissing, en het wachtproces is vergelijkbaar. Er moeten 30 dagen verstrijken sinds u het account heeft gedeactiveerd. Als u geen activiteit onderneemt of geen inlogpoging doet, wordt het account permanent verwijderd en wordt de gebruikersnaam opnieuw vrijgegeven zodat een andere gebruiker deze kan aanmaken.

Stappen om een ​​Twitter-account te verwijderen

Wat gebeurt er als ik geen toegang heb tot het account?

Soms gebeurt het dat we willen een Twitter-account verwijderen maar we hebben er geen toegang toe. Misschien zijn we het wachtwoord vergeten of zijn de herstelmethoden oud en niet langer toegankelijk. Hoe kunnen we een Twitter-account verwijderen zonder er toegang toe te hebben? Het is niet onmogelijk, maar het is wel iets ingewikkelder. U moet rechtstreeks contact opnemen met de verantwoordelijken voor de aanvraag en uitleggen waarom u het account moet deactiveren.

Hoogstwaarschijnlijk zullen zij contact met u opnemen en om informatie vragen die uw identiteit ondersteunt. Op deze manier kunt u, als het account in handen van derden is achtergelaten of als u het lange tijd niet hebt gebruikt, verzoeken om het te verwijderen. Maar uiteindelijk zal het afhangen van de goede wil van de ontwikkelaars.

De gevolgen van het verwijderen van uw Twitter-account

Zodra uw Twitter-account definitief is verwijderd, je hebt geen toegang meer tot je tweets. Daarom bewaart het platform de toegang 30 dagen voor het geval u de beslissing heroverweegt. Aan de andere kant blijven tweets die door Google zijn geïndexeerd nog een tijdje beschikbaar omdat de zoekmachine de neiging heeft om oude referenties af en toe te verwijderen. Gesprekken waarin u werd genoemd, zijn nog steeds actief, maar uw accountlink is niet langer interactief. Wanneer uw account wordt gedeactiveerd en permanent verwijderd, hebben andere gebruikers er geen toegang meer toe.

Verwijder het profiel van een andere gebruiker in X

Het sociale netwerk staat niet toe dat u het account van een andere gebruiker op Twitter of X verwijdert, maar u kunt het melden. Als een account veel rapporten heeft, kunnen er boetes van toepassing zijn. Het zwaarste van allemaal is de definitieve eliminatie, maar dat zal afhangen van de redenen voor elke klacht. Dit mechanisme wordt normaal gesproken gebruikt om accounts uit te schakelen die geweld, nepnieuws en andere illegale of morele acties promoten.