Hoe Verhalen op Instagram te verbergen

Hoe Verhalen op Instagram te verbergen

El grote groei van het aantal gebruikers maakt Instagram een van de meest populaire sociale netwerken. Maar bij zoveel gebruikers kan de wens ontstaan ​​om je verhalen op Instagram voor bepaalde mensen te verbergen. Hoewel rollen en berichten viraal willen gaan, zijn verhalen meestal persoonlijker.

Als een volger of contactpersoon boos of verdrietig wordt over uw Verhaal, kunt u een van de speciale instellingen gebruiken die het bekijken ervan blokkeren, maar zonder dat u het account privé hoeft te maken. Dit zijn lijsten met gebruikers aan wie je een bepaalde publicatie of Story kunt verbannen, en dat allemaal zonder dat ze je hoeven te volgen. Wij vertellen u hoe het moet.

Maak een filter om Stories op Instagram te verbergen

El filter om Verhalen op Instagram te verbergen Laat de volgers die je hebt gemarkeerd niet jouw Stories zien, maar wel de rest van de publicaties die je plaatst. Het is een uitstekende optie om uw relatie met de gemeenschap te personaliseren. Bij het zoeken naar uw account blijven ze uw Reels of publicaties zien, maar het meer persoonlijke en tijdelijke gedeelte van de Verhalen wordt uitgeschakeld. Voor deze gebruikers zal het lijken alsof je nooit nieuwe verhalen naar het sociale netwerk hebt geüpload.

Wat betekent het als ze je Stories op Instagram niet kunnen zien?

Allereerst ontvangt u geen enkele waarschuwing bovenaan uw feed. Wanneer we bepaalde gebruikers verbieden onze verhalen te zien, verwijderen we ze geleidelijk van onze radar. Het zal lijken alsof we de inhoud niet bijwerken en ze zullen langzaamaan hun interesse verliezen om ons account te volgen. Er zijn enkele mechanismen om te detecteren of een gebruiker is uitgesloten van het bekijken van Stories, en dat kan andere strategieën genereren om te proberen onze inhoud te bekijken. Wij vertellen je stap voor stap hoe je Instagram Stories op een eenvoudige manier kunt verbergen.

Verberg verhalen voor wie je maar wilt

Dit is het eenvoudigste en meest gebruikte optie. Het gaat erom specifieke gebruikers te kiezen en ze uit je Stories te verwijderen, maar zonder je account op Privé te zetten. De rest van de mensen blijft je Stories en berichten zien met meldingen in de feed. Het is een zeer snelle en eenvoudige procedure en de persoon zal niet weten dat je je verhalen voor hem of haar hebt verborgen. Je kunt achterdochtig zijn, ja.

Vanuit het configuratiepaneel

  • Open de Instagram-app en tik op het pictogram in de rechter benedenhoek.
  • Druk op de knop met drie lijnen in de rechterbovenhoek.
  • Kies de optie Instellingen.
  • Kies Geschiedenis in het gedeelte Privacy.
  • Tik op het aantal mensen naast de optie Verhaal verbergen voor.
  • Kies de mensen die je wilt verbannen uit je Stories.

Vanaf dit moment ontvangen deze accounts geen updates van je Stories en kunnen ze deze ook niet bekijken. Houd er rekening mee dat als ze ze tot nu toe hebben gezien, ze kunnen vermoeden dat je ze voor deze specifieke inhoud hebt geblokkeerd.

Blokkeren uit de Verhalen-viewerlijst

Een andere modaliteit voor verberg Verhalen op Instagram komt uit de kijkerslijst. Wanneer u in dit geval de lijst opent met mensen die uw verhaal hebben bekeken, tikt u op de drie stippen naast de naam. Kies de optie Geschiedenis verbergen en er verschijnt een bevestigingsbericht. Daar waarschuwen ze u dat genoemd contact uw inhoud niet meer zal zien. Het is een directere manier, omdat je direct kunt kiezen wie je Stories wilt blokkeren, zonder dat je de volledige lijst met accounts hoeft in te voeren die je volgen.

Verberg je verhalen op Instagram

Van het gebruikersprofiel zelf tot blokkeren

Deze optie is direct bedoeld als je al hebt besloten wie je wilt blokkeren in je Stories. De stappen zijn vergelijkbaar met de vorige methoden:

  • Voer Instagram in en voer vanuit de zoekmachine de naam in van het account dat je wilt blokkeren.
  • Selecteer het pictogram met de drie stippen boven uw profiel in de rechterbovenhoek.
  • Kies de optie Verberg uw verhaal in het contextmenu.

Kun je weten of ik de verhalen voor je verberg?

De blokkeringsmethode voor Instagram Stories is discreet en bedoeld om de gebruiker niet te beledigen. Ze ontvangen geen enkele melding, ze zien uw pictogram gewoon niet meer in de feed wanneer u de verhalen bijwerkt. Als de gebruiker echter een stalker is, is het gemakkelijk te zien dat we zijn verbannen. Zelfs als uw account is ingesteld op de privacymodus, is de kans groot dat ze dit zullen merken, hetzij door andere accounts te gebruiken, hetzij door wederzijdse contacten te controleren.

Gebruik de modus Beste vrienden

De beste manier deel je verhalen contactadvertenties met mensen die je echt wilt zien, is het creëren van een groep beste vrienden. In deze groep neemt u de contacten op die u wilt inschakelen en wanneer u een verhaal uploadt, kunt u selecteren of dit voor het algemene publiek of voor deze groep contacten is.

De groep wordt aangemaakt vanuit uw profiel, door op de knop met drie horizontale lijnen te klikken. Kies de optie Beste vrienden en introduceer gebruikers die u vertrouwt. Zodra de lijst klaar is, klikt u op Gereed en bent u klaar.