Begränsa på Instagram: vad det är, vad det är till för och hur det görs

Instagram

När ett Instagram-konto stör oss ger det sociala nätverket oss en rad alternativ som vi kan begränsa interaktioner med kontot med. Det är ett sätt för användare att känna sig mer bekväma inom plattformen.

Alternativ som blockering är redan kända, men utöver detta kan vi även begränsa ett Instagramkonto på ett enkelt sätt.

Några av er kanske vet eller du har använt den här begränsningsfunktionen på Instagram. Även om det för många användare kan vara något nytt och okänt.

Därför kommer vi nedan att berätta mer om denna funktion som är tillgänglig på det populära sociala nätverket, så att du vet hur den används och vad den är till för. På så sätt kan du fråga dig själv om det är något du vill använda i ditt fall, eftersom det skulle kunna hjälpa dig.

Det sociala nätverket ger oss många alternativ när vi vill sluta se någons inlägg eller om vi inte vill ha kontakt med en specifik person. Att begränsa är en av de möjligheter som erbjuds oss i denna mening, som vissa kan ha använt tidigare.

Även om många användare inte ser skillnaderna som denna funktion erbjuder jämfört med andra alternativ som till exempel blockering. Så vi berättar mer om dessa funktioner nedan. På så sätt kommer du att se dessa skillnader och veta vilken du ska använda i varje enskilt fall.

Instagram-logotyp
Relaterad artikel:
Så här visar du Instagram-berättelser utan konto

Vad är funktionen Begränsa på Instagram

Officiell instagram

Att begränsa ett konto på Instagram är ett alternativ som finns mitt emellan mute- och blockfunktionerna. När det här alternativet är valt i det sociala nätverket kommer kontot som du har begränsat att kunna fortsätta se publikationerna som vi laddade upp till vårt konto, såväl som de som du redan hade på ditt konto tidigare. Men när den här personen går för att skriva en kommentar i någon av publikationerna publiceras den kommentaren inte direkt. Eftersom du måste godkänna din publicering.

NIngen av den personens kommentarer kommer att vara synliga om du inte vill att de ska vara det, Du kan till och med begränsa vem som ser dessa kommentarer som har postats på ett av dina inlägg. Dessutom, om den här personen skickar ett privat meddelande till dig på det sociala nätverket, kommer meddelandet att skickas som om det vore en begäran.

Ett konto som du har begränsat på Instagram kommer inte att kunna se när som helst om du är ansluten till chatten, och det kommer inte heller att kunna se om du har läst meddelandena det har skickat till dig i nämnda chattar. Ja, de kommer att kunna fortsätta se innehållet på ditt konto och du kommer att kunna fortsätta se innehållet på deras konto som vanligt, vilket även inkluderar deras berättelser. Den huvudsakliga förändringen i denna mening är kommunikationen mellan de två kontona, som är avsevärt begränsad, som du kan se.

Detta är en funktion som har funnits på det sociala nätverket i ett par år och som presenteras som ett bra alternativ om du vill gå längre än att muta, men att blockera ett visst konto är lite överdrivet.

Restrict presenteras som halvvägs mellan dessa två alternativ på Instagram, så det är något som kan användas, även om många inte kände till dessa skillnader eller aspekter som gör det annorlunda från de andra. Du kan använda det när du vill, med konton som du följer, samt konton som du inte känner till eller som du inte följer. Dessutom finns det inga gränser i denna mening.

Skillnader med mute eller block

Instagram-app

när vi väl vet vad begränsar ett konto på Instagram och vad betyder den här funktionen, Det är bra att veta mer om de andra alternativen. Vi har nämnt att detta är en funktion som är halvvägs mellan mute- och blockfunktionerna.

Det är möjligt att du inte är helt säker på vad dessa funktioner innebär, om konsekvenserna av att använda var och en av dem. Det finns ett antal skillnader mellan dessa tre alternativ, så det är bra att veta vad de är. Detta kommer att hjälpa oss att alltid välja varje funktion bättre.

Som vi redan har pratat om att begränsa, kommer vi att berätta om de andra två funktionerna som det sociala nätverket erbjuder oss, de för att tysta eller blockera. Detta gör att vi kan veta mer om de tre och hjälper dig också när du ska välja det bästa möjliga alternativet för dig och just din situation.

  • stänga av ett konto: Detta är en funktion som låter oss antingen tysta publikationerna, berättelserna eller allt innehåll som ett specifikt konto laddar upp på det sociala nätverket. När du använder den här funktionen visas inte längre inlägg eller berättelser från det här kontot som du har stängt av i flödet i appen. Den här personen kommer att kunna fortsätta se våra inlägg som vanligt, samt lämna kommentarer om dem. Om du vill se de som han har laddat upp måste du ange hans profil. Det här är ett alternativ att vända sig till om den här personen laddar upp för många inlägg och du är trött på att se dem i ditt flöde.
  • blockera ett konto: Det här är det mest extrema alternativet vi har på Instagram. Om vi ​​bestämmer oss för att blockera ett konto är det för att vi inte vill ha någon kontakt med den personen. När du blockerar någon kommer den här personen inte att kunna se något vi gör på det sociala nätverket, eftersom de inte kommer att kunna se vår profil på något sätt, om de söker efter oss kommer det inte att finnas några resultat. Vi kommer inte att kunna se något som den personen laddar upp heller. Dessutom kommer du inte att kunna skicka meddelanden till oss när som helst. Denna person försvinner alltså ur vårt liv om vi blockerar den.

Som du kan se är muting något som många kanske anser inte gå tillräckligt långt, medan blockering är något som kan gå för långt.

Att begränsa ett konto på Instagram ger dig mer kontroll över vad som händer, eftersom den här personen kommer att kunna se vad du laddar upp och du kommer att kunna se vad de laddar upp, men kommunikationen beror mer på dig. Eftersom om den personen vill kommentera eller skicka meddelanden kommer du att kunna bestämma vad du ska göra med dem. Så du har fler alternativ på detta sätt i ditt konto på det sociala nätverket.

Instagram-logotyp
Relaterad artikel:
Vilka krav måste uppfyllas för att verifiera ett Instagramkonto

Hur man begränsar ett konto på Instagram

Instagram-logotyp

Instagram låter oss begränsa vilket konto som helst när vi vill. Dessutom finns det ingen gräns för antalet konton som vi kan begränsa inom det sociala nätverket, så vi kan göra detta hur många gånger vi vill med så många konton vi vill.

Processen för att begränsa ett konto är enkel, i själva verket är stegen desamma som vi kommer att följa om vi vill tysta eller blockera någon. Först i det sista steget kommer vi att behöva välja begränsningsalternativet. Detta kan göras både i appen på Android och iOS och på datorn.

Först och främst ska vi öppna Instagram på vår telefon och sedan måste vi leta efter det aktuella kontot som vi vill begränsa. Vi måste gå till profilen för den här personen i det sociala nätverket. Väl inne i profilen för denna person på det sociala nätverket, klicka på ikonen av de tre vertikala punkter placerade överst till höger om skärmen.

När vi gör detta kommer en rad alternativ att dyka upp på skärmen. Ett av alternativen som dyker upp är Begränsa, som vi ska klicka på då.

Instagram kommer att fråga oss bekräfta om vi verkligen vill begränsa nämnda konto, något vi ska göra då. Nedan bekräftas vi att vi har begränsat detta konto på det sociala nätverket på detta sätt. Om det finns fler konton som vi vill begränsa på det sociala nätverket måste vi helt enkelt upprepa den här processen med dem alla.

Dessa konton är begränsade på detta sätt. Dina kommentarer måste alltid godkännas av oss och dina meddelanden kommer att vara förfrågningar, så vi kan bestämma om vi vill se dem eller svara när som helst.

ta bort restriktioner

Instagram-Android

Om vi ​​har ändrat oss kan vi ta bort begränsningarna på ett konto. Stegen är identiska med de vi följde i föregående avsnitt. Det vill säga, du måste öppna Instagram och leta efter profilen för detta konto som vi har begränsat.

Väl inne i profilen klickar du på ikonen med de tre vertikala prickarna. En meny kommer då att öppnas där ett av alternativen vi hittar är att ta bort eller dra tillbaka sådana restriktioner. Klicka på den så kommer det sociala nätverket att ge oss ett meddelande på skärmen om att begränsningarna för detta konto redan har tagits bort.

Om det finns fler konton som vi vill göra det här på, måste vi bara upprepa processen med dem också. När vi har tagit bort begränsningarna, allt återgår till det normala med detta andra konto. Du kommer med andra ord att kunna lämna kommentarer på våra inlägg som vanligt, samt skicka meddelanden till oss igen som tidigare. Vi behöver därför inte längre godkänna dina meddelanden.